Wat een bijzonder vak heb jij!

Grafisch ontwerpers

Wie is Anne Kluijfhout?

Vanaf mijn 17e – ik ben nu 31 jaar – ben ik actief in de grafische branche. Signmaking, DTP, (senior) ontwerper en art director. Zowel loondienst en als ondernemer. Ik ken de klappen van de zweep. En nog steeds heb ik elke dag ervaring in de grafische branche door de vormgevers en beeldmakers die ik begeleid.
Ik kom niet uit een ondernemersgezin. Mijn man is geen ondernemer. Ondernemerschap leer je niet in de schoolbanken. En toch … ik ben met succes een ondernemer te noemen.

Als zelfstandige ben ik van 40 euro per uur naar duizenden euro’s voor grotere projecten gegaan. Ik weet hoe ‘eng’ het kan zijn om je tarief te verhogen. Zelf heb ik mijn tarief als ontwerper meerdere malen met succes (extreem) verhoogd.
Ik loop lang genoeg mee om te zien wat er gaande is in de branche. De branche veranderd snel. Creativiteit zal steeds belangrijker worden. Maar denk hier niet te makkelijk over. Want de komende jaren zal je als doorsnee ontwerper niet overleven.

Wist je dat..? Over Anne Kluijfhout

Voor ik op de opleiding Media Vormgeving uitkwam heb ik 4 opleidingen gevolgd, waaronder ICT.

Je kunt mij NIET blijer maken dan met ijs! Gewoonweg bolletjes op een hoorntje. Heerlijk!

Mijn woorden zal ‘k niet snel ‘sugar coaten’. Ik zeg altijd wat ik denk en anders zegt mijn hoofd het wel voor mij.

“Ik ga je helpen flinke stappen te zetten, ik laat je groeien als persoon en als ondernemer”

BLÉH 🤢

Verschuilen achter vage zinnen, loze woorden en mooie plaatjes: that’s not my steelo. Tell it like it is, dat is mijn stijl: vraag maar aan mijn klanten 🤪

Ik kan je namelijk alleen maar helpen als ik eerlijk ben, jou die spiegel voorhoud en zorg dat jij ervaart dat jij als creatief ondernemer wél degelijk goed geld kan verdienen als ontwerper zónder jezelf te overwerken.

webinar boordevol inhoud en hulpmiddelen om u te helpen betere creatieve bedrijven op te bouwen

Over 'eerlijk zijn' gesproken

Terwijl ik mijn klanten leer hoe zij nog beter kunnen verdienen door ontwerper te blijven, ben ik zelf gestopt als designer. Begrijp me niet verkeerd: ik zou het liefst blijven vormgeven, visualiseren, nieuwe concepten bedenken en daarnaast ontwerpers begeleiden. Het zijn allemaal skills waar ik enorm veel plezier uit haal en waar ik behoorlijk goed in ben.

Maar, hoe kan ik jou nu helpen met het binnenhalen van een prachtige deal en tegelijk keihard je concurrent zijn?! Dat voelt niet fair. En daarom heb ik de keuze gemaakt om niet meer in opdracht te ontwerpen. Maar mij volledig te focussen op het coachen via het CAPS program. CAPS, omdat kleine letters saai zijn. Omdat ik jou GROOT zie. Omdat creativiteit GROOT is en dat nog te weinig verteld wordt.

Voorbeelden - vrij werk

Geboortekaart van onze zoon

Illustratie

Magazine – De Moppenvreter

Klanten aan het woord

“Ik kan nu een hogere prijs vragen en lever veel meer waarde.”

“Mijn omzet is dankzij deze training structureel verviervoudigd, zonder dat ik hier harder voor moet werken.”

Anne is puur, eerlijk en zo ontzettend goed in wat ze doet. Ze geeft zoveel kracht en toewijding mee in haar werk,

Zet vandaag jouw eerste stap