De grafische branche is een wereld apart

Je moet creatief zijn, met strakke deadlines.
Je bent een kunstenaar, in een commerciële wereld.
Je vraagt een leek om feedback, terwijl jij de expert bent.
Je wilt iets tofs creëren, de klant wil gewoon gisteren een site live.

Wat een bijzonder vak heb jij!

webinar voor grafisch ontwerpers

Wie is Anne Kluijfhout?

Vanaf mijn 17e – ik ben nu 31 jaar – ben ik actief in de grafische branche. Signmaking, DTP, ontwerper in loondienst, ontwerper als ondernemer. Ik ken de klappen van de zweep. En nog steeds heb ik elke dag ervaring in de grafische branche door de vormgevers en beeldmakers die ik begeleid.
Ik kom niet uit een ondernemersgezin. Mijn man is geen ondernemer. Ondernemerschap leer je niet in de schoolbanken. En toch … ik ben met succes een ondernemer te noemen.

Als zelfstandige ben ik van 40 euro per uur naar duizenden euro’s voor grotere projecten gegaan. Ik weet hoe ‘eng’ het kan zijn om je tarief te verhogen. Zelf heb ik mijn tarief als ontwerper meerdere malen (extreem) verhoogd.
Ik loop lang genoeg mee om te zien wat er gaande is in de branche. De branche veranderd snel. Creativiteit zal steeds belangrijker worden. Maar denk hier niet te makkelijk over. Want de komende jaren zal je als doorsnee ontwerper niet overleven.

Wist je dat..?

De grafische branche is enorm aan het veranderen, wat mega kansen voor jou met zich mee brengt. Lees hier meer over mijn missie.

Je kunt mij NIET blijer maken dan met ijs! Gewoonweg bolletjes op een hoorntje. Heerlijk!

Mijn woorden zal ‘k niet snel ‘sugar coaten’. Ik zeg altijd wat ik denk en anders zegt mijn hoofd het wel voor mij.

Van designer naar businesscoach

Toen eenmaal de knop om was, durfde ik te dromen. Mijn angsten in de ogen aan te kijken en te gaan voor dát wat ik echt wilde; vrijheid. Een leven met ruimte om te leven. Omdat dit betekende dat ik moest groeien als ondernemer, investeerde ik in mijzelf. Deed allerlei trainingen en nam deel aan diverse coaching programma’s. Mijn bedrijf en zelfbeeld veranderden. Opdrachten waar ik eerst maar een paar honderd euro voor kreeg, kon ik nu aannemen voor een paar duizend euro. Ineens had ik tijd om de dingen die ik ook belangrijk vond, aandacht te geven. Heerlijk!

In mijn enthousiasme begon ik andere creatieve professionals te adviseren over hun onderneming. En zo zette ik voorzichtig de eerste stappen naar business coaching.

webinar boordevol inhoud en hulpmiddelen om u te helpen betere creatieve bedrijven op te bouwen

Geen designer meer

Terwijl ik mijn klanten leer hoe zij goed kunnen verdienen door ontwerper te blijven, ben ik zelf gestopt als designer. Begrijp me niet verkeerd: ik zou het liefst ontwerper én coach in 1 zijn. Het zijn twee skills waar ik enorm veel plezier uit haal en waar ik behoorlijk goed in ben (mag ik dat zeggen? Ja dat mag..!).

Maar, hoe kan ik jou nu als coach helpen met het binnenhalen van een prachtige deal en tegelijk als designer keihard je concurrent zijn?! Dat voelt niet fair. En daarom heb ik een keuze gemaakt; ontwerpen doe ik alleen nog privé.

Voorbeelden - vrij werk

Geboortekaart van onze zoon

Illustratie

Magazine – De Moppenvreter

Klanten aan het woord

“Ik kan nu een hogere prijs vragen en lever veel meer waarde.”

“Mijn omzet is dankzij deze training structureel verviervoudigd, zonder dat ik hier harder voor moet werken.”

Anne is puur, eerlijk en zo ontzettend goed in wat ze doet. Ze geeft zoveel kracht en toewijding mee in haar werk,

Zet vandaag jouw eerste stap