Als de stap naar value-based pricing voor jou te groot voelt, is er een andere uitkomst. Door een pakketprijs te hanteren hoef je jezelf niet voor elk uur te verantwoorden naar je klant én stap je toch niet volledig af van een uurtarief.

Stel, de klant komt voor een nieuwe website en aan het einde van het project heb je ook nog een nieuwe huisstijl gemaakt, over de bedrijfsnaam meegedacht en nieuwe visitekaartjes ontworpen.
Herkenbaar voor veel ontwerpers.
Als de dit vaker voorkomt is het handig om deze diensten gebundeld – als een pakket – aan te bieden.

Voordelen van pakketprijzen als ontwerper
Als de klant kan inzien dat de gebundelde diensten een slimme investering is, scheelt jou dit enorm veel tijd. Je hoeft niet meerdere offertes op te stellen, je hebt maar 1 verkoopmoment én hoeft tijdens het factureren je uren niet uit te pluizen. Ook kun je dankzij deze totaalprijs een deel vooraf, tijdens en na het afronden van de opdracht factureren. Waardoor je een cashflow creëert.
Daarnaast is de klant veel beter geholpen, omdat niet alleen de oplossing die hij bedacht heeft wordt uitgevoerd. Nee, zo is het totale probleem aangepakt.

Een pakketprijs samenstellen

  1. Bereken hoeveel je gemiddeld vraagt voor elke dienst uit jouw pakket.
  2. Verhoog de prijzen met 20-50% (omdat je jezelf vooraf vaak sneller inschat dan je werkelijk bent).
  3. Tel de vraagprijzen samen op en trek hier 10-20% vanaf. Dit is jouw pakketprijs.

Laat de klant vergelijken
Geef de klant altijd iets om te vergelijken. Dit kan door bijvoorbeeld 3 pakketten aan te bieden (A, B, C, waarvan B de ‘meest gekozen’ versie is) of de keuze geven tussen uurtje-factuurtje en de gebundelde diensten. Door de klant iets te geven waarmee hij jouw aanbod kan vergelijken, is hij minder snel geneigd jou(w dienst) te vergelijken met anderen en zegt hij sneller JA.

Nog even dit…

Wanneer ga jij het lontje van je ideeën aansteken?

Doe mee aan dé workshop visionboard 2022 in Middelburg! Deze creatieve workshop geeft je richting voor het komende jaar.

Pak deze black friday deal