Voor mijn werk als coach en trainer gebruik ik mijn creativiteit dagelijks om anderen te helpen, ook in de organisatie van Hart voor Design wil ik creatief kunnen handelen. Kijken naar mogelijkheden, zoeken naar verrassingen en vooral: blijven spelen. Iets wat sinds 2020 geen luxe meer is, maar bittere noodzaak: geen event dat overleeft op basis van “zo deden we het altijd”.

Daarom gaan we dit jaar naar buiten. Hopelijk zonder jas.

Het is niet altijd even eenvoudig om (weer) iets te bedenken.
Daarom is het ook voor mij van belang om manier te vinden mijn creativiteitsspier te trainen. Rachel Levi heeft een leuke gratis download ‘10 tips voor creatief denken‘, mocht je zelf opzoek zijn naar nieuwe manieren om je creatieve mindset te stimuleren.

Mijn top 3 meest gebruikte manieren om mijn creativiteitsspier te trainen:

  1. Buiten bewegen in ‘stilte’.
    Geen muziek, geen telefoontjes, geen doel. Bewegen in de natuur, er is voor mij geen betere manier om tot nieuwe inzichten te komen.
  2. Creativiteit brengt meer creativiteit
    Tja. Wat kan ik zeggen? Het werkt besmettelijk zei Einstein eens en dat is ook hoe ik het ervaar. Daarom dwing ik mijzelf met regelmaat om te tekenen om mijn creatieve-zelf uit te dagen. Lang leve dummy’s.
  3. Associatie oefeningen
    Begin bij een willekeurig woord en associeer verder. Het zet mijn creatieve brein gegarandeerd AAN.

Roumayne Schepers traint en stimuleert de creativiteitspier dankzij Art Based Learning. Een mega interessante manier om je creatieve mindset te activeren en tot nieuwe inzichten te komen.
Niet voor niks heb ik haar uitgenodigd op Hart voor Design 2021. Sowieso is de hele line-up een MUST GO. Maar misschien ben ik zelf nog wel het meest nieuwsgierig naar Roumayne haar bijdrage.

Benieuwd naar de complete line-up? Bekijk het hier.

Denk je ook: Hoe doen anderen dat toch?

Dan is het Design Netwerk wat voor jou

Elke 3e donderdag van de maand, 9 – 10.30 uur Aanmelden is gratis  

Design Netwerk