Van 1 klant per maand naar 5 droomklanten in 1 week

Van 1 klant per maand naar 5 droomklanten in 1 week

Dit gebeurde laatst bij een klant van mij. Een paar maanden geleden melde zij zich aan voor het programma ‘Opbloeiend Bedrijf’. Ze had nog geen site, visitekaartje of iets waarmee zij zich zichtbaar kon maken. En toch trok zij in de eerste week van het programma al 5 nieuwe droomklanten aan. De oplossing is zo simpel dat je er bijna niet aan denkt.

Soms heb je het gevoel dat je heel graag samen zou willen werken met een bepaald soort klant. Je wilt die gene helpen, omdat jij weet hoe je hem kan helpen: jouw droomklant. Als je naar dit gevoel luistert, kan dit een enorm avontuur opleveren.

Waar je naartoe wilt is dat klanten afkomen op wat je uitdraagt, dit kost jou het minste energie en levert je de leukste (verkoop)gesprekken op. Een krachtige huisstijl kan hier bij helpen. Maar tot die ontwikkeld is, is het niet handig om af te wachten. Hoe zorg je voor actie tijdens deze ‘wachttijd’?

Wat mijn klant had toegepast en wat jij nu ook kunt doen zijn de volgende stappen:
Stap 1: Ga naar ‘de kroeg’!

Je droomklant bereiken is te vergelijken met flirten in de kroeg. Waar is hij veel te vinden? Ga er heen, zorg dat je er bent.

Stap 2: Spreek zijn beste vriend aan

Met wie heeft je droomklant al een warme relatie? Kan je met deze persoon / organisatie een vorm van samenwerking aangaan? Zo ja, haak aan en maak kennis met deze beste vriend. Benadruk het voordeel van alle partijen.

Stap 3: Grijp de aandacht

Laat zien dat jij de expert en geef je samenwerkingspartner tools om jou aan te bevelen bij zijn klant.

Stap 4: Ga op date

De eerste stappen waren allemaal redelijk vrijblijvend. Maar nu jouw droomklant interesse heeft is het belangrijk om een eerste afspraak te maken, zodat jullie echt kennis maken. En zodat jij jouw sales- en marketingvaardigheden kunt gaan toepassen, en jouw droomklant kunt gaan helpen.

Door deze eenvoudige stappen toe te passen ging mijn klant van 1 nieuwe opdrachtgever per maand naar 5 nieuwe opdrachtgevers per week, zonder zichzelf op te dringen en op een manier die bij haar past. Een enorme groei! Wat zou zo’n boost voor jouw bedrijf betekenen?

Vind je dit interessant?

Regelmatig ga ik in gesprek met enthousiaste ondernemers om mee te denken over hun business(plannen).
We gaan dan vrijblijvend in gesprek over kansen en over manieren om meer mensen te helpen met jouw missie.
Zin om aan te schuiven? Klik dan hier.